Comision 0% - Apartament cu fila de poveste in Centrul Istoric

Apartament 3 camere

Preț de vânzare

189,900

Brasov, Brasov Arată pe hartă

ID: 38285

Detalii proprietate


Anul construcției : < 1977
Număr camere : 3
Suprafața utilă : 104m²
Etaj : 1
Compartimentare : Decomandat
Număr băi : 1
Starea apartamentului: Excelent
Dotări Centrală proprie
Cum ar fi sa locuiesti intr-un imobil cu multa incarcatura istorica, construit la intersecţia Bulevardului Ferdinand cu Sirul Inului, pe locul fostei Porti a Vamii. Astazi este cunoscută drept cladirea în care a fost Groapa cu bere.
Ne aflam in zona Centrului Istoric a Brasovului, mai exact pe strada Muresenilor, nr. 28 si iti prezint un apartament cu fila de istorie.

Apartamentul face parte din cladirea unuia dintre palatele fratilor Czell si are urmatoarea poveste:
"Trei Palate Czell - au fost cele mai luxoase cladiri ale Braşovului de acum un secol.
La inceputul secolului trecut, fratii Czell s-au luat la intrecere, construind palate pe actuala Strada a Muresenilor. Industriasii sasi Frederich si Wilhelm Czell, unii dintre cei mai avuti brasoveni la acea ora, si-au investit banii in cladiri impozante, lasand astfel Brasovului trei monumente arhitecturale. Toate sunt cunoscute sub numele de Palatul Czell. De la bun inceput, palatele nu au fost construite ca rezidenta pentru o singura familie, cum ne-am putea inchipui. Fiind de fapt investitii imobiliare, apartamentele erau inchiriate brasovenilor grosi la pungă si firmelor comerciale.
Palatul Czell de peste drum de Rectorat are doua etaje, turnuri si basoreliefuri cu ingeri si sori. I se spunea chiar „Palatul Soarelui“.

Cunoscut drept cladirea fostei Gropi cu bere, palatul este și cel mai vechi dintre edificiile ridicate de fratii Czell. Turnurile inalte asemenea unor observatoare, basoreliefurile splendide de secolul trecut, va pot face sa va simtiti ca niste domnite de secol XIX care isi plimba rochiile dantelate pe strazile orasului coroanei, iar umbrelutele cochete, albe va feresc de lumina puternica a soarelui. Geamurile acestui palat te duc cu gandul la toti oamenii care au privit spre strada, de sus, la povestile si intrigile care s-au derulat in spatele acestor ferestre inalte sau la afacerile si tranzactiile care s-au desfasurat aici.
Sa stii ca acest palat a gazduit brasovenii bogati care inchiriau apartamente in imobil si firme comerciale care isi aveau sediul aici.

Camere ample, luminoase, functionale, asa va pot descrie in cateva cuvinte acest apartament de 104 mp.
Sper ca ti-am starnit interesul, asa ca te invit sa descoperi confortul si eleganta discreta a spatiilor.

Sunt Nicolae Blaj, consultant imobiliar in cadrul companiei RE/MAX Central, si acesta proprietate este pregatita pentru tine.
Te aștept sa programam o vizionare cat mai curand!

Hartă


Întrebări

Nu sunt întrebări. Pune o întrebare

Comision 0% - Apartament cu fila de poveste in Centrul Istoric
Număr camere: 3
189,900
Pentru a vedea datele de contact, accesați butonul Arată numărul de telefon