Unde găsești case moderne cu prețuri sub 100.000 de euro în RomâniaPeste jumătate din populaţia globului locuieşte în orașe și nu mai este un secret faptul că procentul celor care locuiesc în oraşe va ajunge la 66% până în 2050, faţă de 54% în 2014.

Când vine vorba de achiziționarea unei locuințe, cheia este informarea. Trebuie să cauți cât mai multe oferte și să le compari. Un târg imobiliar poate fi o soluție bună, dar indiferent de oferte, posibilitățile financiare sunt primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere.

Care e bugetul maxim și care sunt nevoile tale?

O casă din lemn pare a fi o soluție ieftină. Specialiștii vorbesc de o diferență de preț de aproximativ 100 de euro în minus pe metrul pătrat față de o construcție din cărămida sau BCA. În cazul caselor, de multe ori diferența este dată de prețul terenului. Să nu uităm că Noul Cod Fiscal vine cu o serie de avantaje - de la 1 ianuarie 2016 se aplică TVA de 5 % pentru proprietățile cu prețuri până la 450.000 lei. Proprietățile care depășesc această sumă vor fi taxate cu TVA de 20 %, și nu cu 24% ca până acum.

Potrivit datelor publicate de EUROSTAT (biroul statistic la Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg), în Romania prețurile de vânzare ale locuințelor noi au cunoscut o ușoară creștere (+0.1%) în primul trimestru din 2015 față de perioada octombrie-decembrie 2014. Trimestrul al doilea a fost marcat de o scădere  semnificativă a prețurilor caselor și apartamentelor noi (-2.7%) pentru ca în lunile de vară să revină printr-o creștere cu 2.2% față de intervalul aprilie-iunie. EUROSTAT publică separat evoluția prețurilor pentru locuințele noi față de stocul existent de locuințe, deoarece tendintele de pe cele două piețe nu sunt identice.

Pe de altă parte, potrivit unor date publicate de INS, în primul trimestru din 2015 au fost date în folosinţă, la nivel național, 9.232 de locuinţe, ceea ce echivalează cu o majorare de 11,63% (sau 962 de unități locative) față de perioada similară din 2014. Cel mai mare avans, de 734 de locuințe, a fost consemnat pe segmentul locuinţelor realizate din fondurile private. Raportat la nivel regional, cele mai mari creșteri ale volumului de locuințe finalizate au avut loc în regiunea Bucureşti-Ilfov (+1.023 locuinţe), în Centru (+615) și Sud-Est (+199). La polul opus, scăderi s-au înregistrat în regiunile Nord-Vest (-735 locuinţe), Sud-Vest Oltenia (-127) şi Nord-Est (-87).

Cele mai scumpe case şi vile s-au vândut în Bucureşti, la un preţ mediu de 1.073 euro/metru pătrat, Bucureştiul fiind şi singura localitate cu peste 1.000 euro/metru pătrat. Pe locul secund se situează Cluj-Napoca cu un preţ mediu de 870 euro/metru pătrat. Cele mai mici preţuri de vânzare se regăsesc în Alexandria (429 euro/metru pătrat) şi Botoşani (435 euro/metru pătrat).

Dintre oraşele mici, cu populaţie sub 125.000 locuitori, cele mai mici preţuri s-au înregistrat la Botoşani cu o medie de 435 euro/metru pătrat şi Piatra Neamţ cu 440 euro/metru pătrat.
Dacă intenționezi să achiziționezi o locuință în 2016, oferta este variată, iar ansamblurile rezidențiale pun la dispoziție locuințe noi la pachet cu o serie de facilități atractive. Iată mai jos o parte dintre acestea, atât din zona Capitalei cât și din alte orașe din țară:

București

Complexul Spring Residence, cu 80 de vile disponibile, este soluția locativă ideală pentru persoanele care lucrează în zonele de Nord și Vest ale Bucureștiului. Vilele cu structura de rezistență calculată pentru cutremure de peste 8 grade Richter Sunt foarte bine izolate termic, asigurând consum redus de energie, și au prețuri cuprinse între 55.000 de euro și 75.000 de euro. Datorită poziționării, în zona Dragomirești-Deal, te vei bucura de liniște și aer curat, iar familiile vor fi încântate să afle că ansamblul situat la doar 15 minute de stația de metrou Lujerului include și o grădiniță de 1.500 mp.Springfield Residence, situat în zona Prelungira Ghencea, este un ansamblu cu 88 de vile, dintre care 60 sunt în construcție. Prețul unei case pornește de la 89.000 de euro, suprafața terenului pe care este construită casa fiind de 187 mp. Casele din cărămidă au finisaje identice, însă clienții au posibilitatea de a le personaliza după preferințe. Curțile sunt amenajate cu beton amprentat, gazon, plante și sistem de irigații controlat electronic, iar accesul până la complex se face doar pe străzi asfaltate.Space Residence este dezvoltatorul ansamblului de locuințe situat în Bragadiru, județul Ilfov, o zonă liniștită cu posibilități de acces atât din Șos. Alexandriei, cât și din Prelungirea Ghencea. Ansamblul este format din 24 de vile având structura de rezistență pe cadre, cu stâlpi și grinzi din beton armat, iar prețurile caselor sunt cuprinse între 89.800 de euro și 99.500 de euro. Acestea sunt dotate cu câte două locuri de parcare și curți amenajate cu gazon, pomi decorativi și gard viu, scară interioară din piatră naturală, plus toate utilitățile. Accesul în Space Residence se poate face și cu ajutorul transportului în comun, iar în zonă există centre comerciale, unități de învățământ și locuri de joacă pentru copii.EcoVillas este primul ansamblu rezidențial de case pasive, cu pierderi de căldură aproape egale cu zero, care folosește ca sursă de încălzire energia geotermică cu ajutorul pompelor de căldură fabricate în Suedia, reducând astfel costurile de întreținere cu 90% față de o casă standard! Complexul EcoVillas este alcătuit din 32 de case, în primă fază fiind construite 16 dintre ele. Fiecare are suprafața construită de 128 mp plus terasă și loc de parcare în proprietate. Cei care achiziționează o locuință în luna Ianuarie a acestui an beneficiază de discount de 3.000 de euro + TVA din costul finisajelor, astfel că prețul unei case la cheie ajunge la doar 82.400 de euro + 5% TVA,

Complexul este securizat cu două porți, accesul fiind posibil doar prin intermediul telefonului mobil sau utilizând cartelă/telecomandă de acces, iar în incinta există loc de joacă pentru copii, locuri de parcare pentru vizitatori, parcare pentru biciclete, monitorizare și supraveghere video.„Ceea ce am încercat noi să facem, și sperăm că am și reușit, a fost să oferim clienților noștri un stil de viață, nu o simplă locuință, și asta cu ajutorul utilizării resurselor naturale, respectiv folosind încălzirea geotermică alături de sisteme unice pe piața din România care creează și păstrează un ambient constant în locuință și ajută la reducerea consumului de energie cu până la 90%, factura unei astfel de locuințe valorând astfel aproximativ 13-15 euro într-o lună de iarnă”, a declarat reprezentanta EcoVillas Carmen Focseneanu.

Cosmopolis este un complex rezidențial destinat celor care vor să traiască într-un mediu sigur, curat și plin de verdeață, având tot confortul pe care îl oferă orice oraș european. Suprafața terenului pe care se dezvoltă complexul este de 90 de hectare din care doar 40% este destinat construcțiilor, iar restul este verdeață și zone în care îți poți petrece timpul liber. Cosmopolis este un unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Romania, situat în partea de N-E a Bucureștiului, pe Șos. de Centura, la 800 m de Autostrada București-Ploiești, între cele doua poduri Pipera-Tunari și Andronache-Ștefăneștii de Jos. Complexul include 5 piscine, terenuri de tenis, sala de fitness, locuir de joacă pentru copii, unități de învățământ, plajă la lac, iar prețurile vilelor sunt cuprinse între 78.000 de euro și 110.000 de euro.Sibiu

Ansamblul rezidențial New Concept Living cuprinde case cu 3 camere, cu prețuri pornind de la 49.900 de euro. Suprafaţa utilă a unei astfel de case este 80 mp și este construită pe două nivele. Situate în zona Calea Dumbrăvii din Sibiu, locuințele ansamblului pot fi cumpărate și prin programul Prima Casă, iar în preț sunt incluse curtea amenajată cu dale de beton si gazonul, plus două locuri de parcare.Ploiești

Evocasa Orizont este un cartier modern situat la 10 minute de centrul orașului, constituit din bulevarde, piaţete, spaţii verzi întinse, grădini, un centru de recreere şi SPA, locuri de parcare, plus multe alte facilităţi. Ai posibilitatea de a alege între vile private și apartamente spaţioase, gândite conform celor mai înalte standarde de design. Evocasa Orizont cuprinde 156 de unități locative moderne, fiind format din 4 clădiri cu câte 4 etaje care includ 118 apartamente cu 1, 2, 3 si 4 camere. Cartierul este completat de 38 de vile tip duplex complet utilate, menite să asigure tot confortul necesar.Arad

Via Carmina este un cartier rezidențial modern, cu infrastructură proprie, utilități complete și o comunitate care locuiește în case moderne. Prețul unei case în Via Carmina este similar cu prețul unui apartament nou în Arad, însă condițiile de viață sunt de necomparat. Peste 300 de familii au ales o casă nouă în acest complex, aflat la 6 km de centrul orașului. Cartierul dispune de locuri de joacă pentru copii, sală de sport, piste de biciclete, parc, biserică, centru medical, grădiniță, fiind o oază de confort în Arad.Brașov

Coder Residence este un proiect rezidențial cu case moderne și confortabile, situat într-o zonă atent aleasă, destinată celor care își doresc deopotrivă liniște și acces rapid la zonele centrale. Coder Residence include 6 case alipite 2 câte 2, proiectate și construite la standarde europene, cu design în culori deschise și luminoase, elegant și minimalist. Proiectul rezidențial se dezvoltă pe suprafața de 1.500 mp, oferind acces facil către toate zonele orașului atât cu mașina cât și cu mijloacele de transport în comun. Fiecare din cele 6 case, cu regim de înălțime parter+etaj+pod vor avea 218 mp teren propriu, 4 camere și balcon de 6 mp.

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)