Programul Prima Casă continuă în 2016, iar Guvernul a suplimentat plafonulGuvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea cu 200 milioane lei a plafonului pentru Prima Casă, existând foarte multe cereri pentru garanţii.

“Suplimentarea plafonului pentru anul 2015 va asigura continuarea în condiţii optime a programului guvernamental, în perioada rămasă până la sfârşitul anului şi începutul anului viitor”, conform comunicatului emis de Guvern.

Hotărârea de Guvern vizează completarea art. 3 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a Programului Prima Casă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că, în cursul săptămânii viitoare, vor fi stabilite liniile Programului Prima Casă pentru 2016.

Bilanţul ultimilor şase ani de Prima Casă arată că până acum au fost emise peste 166.000 de garanţii reprezentând finanţări în valoare de peste 13,9 miliarde de lei, scrie arenaconstruct.ro.

Anul acesta, prin intermediul programului au fost emise 30.070 de garanţii în valoare de peste 2,5 miliarde de lei.

CITEȘTE ȘI: Credite mai ieftine decât Prima Casă

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a afirmat vinerea trecută că anul viitor va fi redus plafonul de garanţii pentru programul Prima Casă la 1,5 miliarde lei. Totodată, creditele se vor acorda în condiţii actualizate de cost.

Astfel, rata dobânzii va fi ROBOR plus o marjă de 2%, faţă de 2,5% în prezent, restul condiţiilor rămânând neschimbate, inclusiv avansul de 5%.

Lansat în 2009, programul Prima Casă a facilitat acordarea de credite imobiliare garantate de stat pentru numeroase familii tinere şi a prevenit prăbuşirea pieţei rezidenţiale - implicit a preţurilor locuinţelor puse gaj la bănci pentru credite imobiliare - în perioada de după criză.

 
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)