Preț CASE: Află ce loc ocupă București în topul celor mai scumpe orașeBucurești se află spre coada clasamentului în funcţie de preţul de vânzare și închiriere a locuinţelor într-un top cu cele mai scumpe orașe din lume.

Pe primele locuri ale clasamentului se află proprietăţile din Monaco cu un preţ mediu de vânzare a locuinţelor care depășește 60.000 dolari/mp în timp ce locul secund este ocupat de Londra.

Capitala Marii Britanii are un preţ mediu de achiziţie a locuinţelor de 34.000 dolari/mp și o chirie medie de peste 11.000 dolari reprezentând un raport preţ/ chirie egal cu 31 și un randament brut al proprietăţii de 3,2%.

Citește și: Doar 11% din locuinţele existente în Romania sunt construite dupa 1989

Pe locul al treilea în clasamentul întocmit de Globalpropertyguide se află Hong Kong cu un preţ mediu de achiziţie de peste 25.000 dolari/mp un raport preţ/chirie de 26 și o valoare medie a chiriei lunare de 7.000 dolari; randamentul brut al închirierii este de 2,75%.În top 10 orașe scumpe în care poţi achiziţiona o locuinţă se mai află New York, Paris, Moscova, Viena, Tokyo, Singapore, Geneva.

București ocupă locul 73 din 93 de orașe incluse în clasament cu un preţ mediu de achiziţie a locuinţelor premium de peste 2.000 dolari/mp și o chirie medie de 1600 dolari/lună. Proprietăţile imobiliare au un randament brut al închirierii de peste 7%  iar raportul preţ de achiziţie/chirie este 13. În analiză intră proprietăţile cu o suprafaţă de aproximativ 120 de mp situate în zone cu preţuri peste medie.

Preţuri similare cu cele din București se înregistrează în Budapesta, Marrakesh în Maroc, Puerto Plata în Republica Dominicană.

Cele mai ieftine proprietăţi rezidenţiale premium sunt în Cairo Egipt unde preţul mediu de achiziţie al celor mai scumpe locuințe este de 831 dolari/mp, iar chiria medie este de 977 de dolari și randamentul brut al închirierii este de 9,4%.

În Das Er Salaaam din Tanzania preţul mediu de achiziţie al unei locuinţe este de 700 de dolari/mp iar chiria medie este 500 de dolari/lună. Preţuri similare dar mai mari decât cele din Cairo se înregistrează în San Juan Puerto Rico.

Adaugă un anunț pe Magazinuldecase.ro

Îți amintim că poți publica oricând un anunț imobiliar pe Magazinul de case unde să îți faci cunoscute serviciile de închiriere sau vinde un produs imobiliar. De asemenea, aici este locul unde ești mereu la curent cu cele mai noi anunțuri din domeniul imobiliar.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)