Peste 500 de locuințe premium din București vor fi gata până la finalul anului 2017

Piaţa apartamentelor premium din Bucureşti e în continuă creștere și a ajuns la un nivel comparabil cu perioada de apogeu 2006 – 2007. Până la sfârşitul lui 2017 urmează să fie date în folosinţă în jur de 500 – 550 de apartamente premium, în condițiile în care în intervalul 2014 – 2015 au fost livrate in Bucuresti circa 200 de locuinţe premium.

Locuinţele, amplasate în zonele consacrate din centrul şi nordul Capitalei, precum Herăstrău, Aviaţiei, Floreasca, Primăverii, Kiseleff, Aviatorilor şi Dorobanţi, sunt cumpărate încă din fază de proiect.
”Au revenit şi achiziţiile realizate în scop investiţional, stimulate de reducerea drastică a dobânzilor la depozitele bancare. Circa 40% din unităţi sunt deja rezervate. Sunt şi proiecte în care apartamentele se tranzacţionează în proporţie de 80-90% până să fie finalizată structura clădirii”, precizează Mihaela Pană, partener Residential Agency în cadrul companiei de consultanţă DTZ Echinox.

Proiectele noi tind să se orienteze spre zonele Floreasca şi Barbu Văcărescu, favorizate de proximitatea clădirilor de birouri în care lucrează persoane cu venituri mari.

”Preţurile medii pe metrul pătrat construit variază de la circa 1.800 – 1.950 de euro +TVA în cartierele Aviaţiei, Herăstrău şi Floreasca şi ajung la 3.500 de euro + TVA în Primăverii. Cele mai multe tranzacţii se realizează în intervalul de 100.000 – 400.000 de euro”, menţionează Mihaela Pană.

În prezent, sunt la mare căutare locuinţele cu două camere, cu suprafeţe începând de la 65 – 70 de metri pătraţi, şi preţuri în jurul a 100.000 de euro. Ulterior, acestea pot fi închiriate pentru 550 – 600 de euro pe lună, rezultând un randament de circa 6-7% pe an. Totuși, majoritatea cumpărătorilor achiziţionează însă locuinţele în interes personal.

În general, achiziţiile sunt realizate din surse proprii. La semnarea rezervării sau a antecontractului se achită un avans, iar restul sumei este achitat în tranşe, pe faze de execuţie a lucrărilor.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)