Nu se va mai putea construi pe spațiile verzi dintre blocuri

Nu se va mai putea construi pe spațile verzi dintre blocuri! Iniţiativa pentru modificarea legii spaţiilor verzi aparţine unui grup de senatori PSD și PN care au propus ca spațiile verzi să fie protejate și să nu se mai poată construi pe ele.

Prevederile actuale spun că spațiile verzi proprietate privată care figurează în cartea funciară în categoria curți – construcții nu vor putea fi declarate spații verzi decât dacă sunt expropriate. Cum primăriile nu au avut bani de exproprieri, proprietarii au fost liberi să construiască pe ele.

Intrarea in vigoare a Legii 135/2014 care a introdus pct 9 la art 18 Legea 24/2007 a generat efecte negative asurpa mediului pentru că a supus riscului de construcție sute de hectare de spații verzi din Capitală și nu numai.

Potrivit noului proiect, parcul va fi definit prin lege ca fiind “spaţiul verde cu suprafaţa de minimum un hectar format dintr-un cadru vegetal specific și din zone construite, cuprinzând dotări și echipări destinate activităţilor cultural-educative, sportive sau recreative pentru populaţie.

Spațiul verde este denumirea generică a unor suprafețe de teren din intravilanul localităților a căror tipologie este cea precizată la art. 3 din lege.

Grădina complexului de locuit este “grădina amplasată compact în cadrul complexului de locuit, de regulă în centrul acestuia, care asigură spaţiul de odihnă și recreere zilnică pentru locuitorii complexului de locuit. Grădina complexului de locuit poate avea și acces public nelimitat”, potrivit noului proiect legislativ.

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)