Ghidul cumpărătorului: cum să achiziționezi prima ta casă1. Alege-ți un credit potrivit nevoilor tale

Fie că alegi un credit alocat prin Programul Prima casă sau un alt tip de credit trebuie să te informezi în legătură cu toate posibilitățile.

Mai jos ți-am pregătit trei articole care să te ajute în documentarea ta:

Informații Prima Casă

Credite mai ieftine decât Prima Casă

Prima casă: Plafonul a fost suplimentat cu 500 milioane lei

2. Stabilește un buget

Următorul pas este să stabilești un buget care să reunească nevoile tale de locuire și suma pe care ți-o permiți pentru o casă nouă.

Alt criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere este dacă decizi să locuiești cu alte persoane și dacă vor contribui acestea la achitarea creditului și care va fi proporția.

3. Salvează bani pentru avans

Va trebui să contribui cu un procent din suma totală a locuinței despre care te vei informa în prealabil. Cu cât este mai mare avansul pe care-l acorzi, cu atât mai mare poate fi creditul acordat de bancă.

Așadar, trebuie să economisești niște bani înainte de a-ți vedea casa visurilor.4. Găsește un agent și caută anunțuri imobiliare pe internet

Pentru o achiziție atât de valoroasă cum este o casă ai nevoie de un agent imobiliar care să-ți ofere toate informațiile pe care trebuie să le ai și să-ți arate mai multe variante de case.

Poți începe să cauți diverse anunțuri de vânzări case pe internet pentru a găsi una potrivită necesităților tale.

Adaugă un anunț pe Magazinuldecase.ro

5. Începe să vezi cât mai multe case

După ce ai găsit mai multe case care îți plac și se încadrează în bugetul propus, începe să vezi cât mai multe variante de case. Poate îți dorești un apartament cu 2 camere, un duplex sau o casă cu grădină în care să poți planta flori; o bucătărie spațioasă, camere luminoase, o baie modernă sunt câteva dintre cerințele pe care le poate ave a o persoană interesată de cumpărarea unei locuințe.

6. Fă o ofertă

Deoarece ai în minte un buget poți face oferte proprietarilor, agențiilor sau dezvoltatorilor imobiliari care ți-au atras atenția cu anunțurile și casele lor. Așteaptă o perioadă până găsești cea mai bună soluție adaptată nevoilor tale.

7. Fă-ți contract

După ce ai găsit prima ta casă, ai grijă să verifici tot ce ține de partea tehnică precum sistemele de iluminat, încălzire, canalizare, costurile de întreținere, funcționarea corectă a altor facilități precum conexiune la internet, cablu TV sau telefon dacă acestea sunt incluse în oferta imobiliară.

Dacă totul este în regulă sau este remediat, mergi la notar și fă-și actele pe noua ta casă.

8. Încheie afacerea

După ce casa intră în posesia ta te poți gândi la o asigurare potrivită pentru tine și familia ta. Felicitări, ai parcurs toți pașii spre achizițonarea primei tale case.Îți amintim că poți publica oricând un anunț imobiliar pe Magazinul de case unde să îți faci cunoscute serviciile de închiriere sau vinde un produs imobiliar. De asemenea, aici este locul unde ești mereu la curent cu cele mai noi anunțuri din domeniul imobiliar.

Ce părere ai despre acești pași ai ghidului propus de Magazinuldecase.ro?
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)