Cum să îți amenajezi casa în stil rustic

Chiar dacă nu locuiești la țară, dar îți place natura și ești nostalgic după casa bunicilor sau după cabanele de la munte unde obișnuiai să îți petreci vacanțele, îți pot decora casa în stil rustic.
Stilul rustic se caracterizează prin căldură, farmec și simplitate. Într-o lume din ce în ce mai agitată, o locuință în stil rustic reprezintă refugiul perfect, iar alegerea unei astfel de amenajări dovedește îndrăzneală și creativitate. Pentru amenajare în stil rustic, folosește cât mai mult lemnul pentru mobilier, fier forjat pentru decoratiuni și linii cât mai simple. Pentru living poți alege ca și centru de interes o masă mare cu scaune din lemn masiv. Dacă locuiești la casă, poți opta pentru grinzi din lemn sau lambriuri de lemn, pe pereți poți pune ștergare și pe post de covor să folosești o blăniță artificială ce imită blana de oaie sau un covor colorat împletit. Dacă ai suficient spațiu poți adauga și un șemineu. În dormitor, patul poate fi din lemn sau fier forjat și va arăta și mai rustic dacă are tăblie. Dacă nu dorești să decorezi toată casa în stil rustic, poți alege cuverturi din lână, lenjerii de bumbac, sculpturi de lemn, fotografii vintage, covoare din iută, ștergare, flori și alte accesorii care să ofere un aer rustic încăperii. Pentru baie și bucătărie, alegeți robineți de culoare aurie sau arămie, cu aspect uzat. La baie, un coș de răchită e ideal pentru depozitarea rufelor de spălat, iar la bucătărie poți expune tigăile și ustensilele de gătit pe o șină metalică sau pe o poliță de lemn. Pentru stilul rustic sunt ideale culorile subtile, nuanțele calde naturale: maro, bej, gri sau culori pământii.

Indiferent dacă optați pentru stil rustic clasic sau pentru ceva mai modern combinat cu elemente minimaliste, o locuință decorată astfel reprezintă armonia desăvârșită cu natura și un mediu care te face să visezi și să te relaxezi. 
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)