Crește numărul de autorizații pentru construcții de locuințeA crescut cu 4,6% numărul autorizațiilor de contruire emise pentru clădiri rezidențiale și a anuns la 11.017 autorizații emise, în primele patru luni din acest an în comparație cu aceeași perioadă a anului anteroor, informează Institutul Național de Statistică.

Cea mai mare creștere a fost observată în regiunea Nord-Est, +179 de autorizații, apoi urmează regiunea Vest(+172(.  Și numărul de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale a crescut și în regiunile Nord Vest (+129), Sud Muntenia (+75), Sud Vest Oltenia (+64) și Centru (+33).

Adaugă un anunț imobiliar pe Magazinuldecase.ro

În intervalul 1 ianuarie-30 aprilie s-au înregistrat scăderi ale numărului de autorizații emise în regiunile București-Ilfov (-162 autorizații) și Sud-Est (-4).

S-a înregistrat de asemenea o creştere în aproape toate regiunile în aprilie faţă de martie 2016. În luna aprilie 2016, s‐au eliberat 3.740 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creştere cu 12% față de luna martie 2016. Din numărul total al autorizaţiilor, 67,9% au fost eliberate pentru zona rurală.


Distribuția în profil regional evidențiază o creştere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în aproape toate regiunile de dezvoltare.
Cele mai importante creşteri s‐au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord‐Est (+114 autorizații), Vest (+90), Nord‐Vest (+87), Sud‐Est (+56) şi Centru (+50).
Scădere s‐a înregistrat în regiunea de dezvoltare Bucureşti‐Ilfov (‐28 autorizații).

Citește și: Află unde s-au dat mai puține autorizații pentru construcții de locuințe

Regiunea nord-est în topul creşterilor şi în aprilie 2016 comparativ cu aprilie 2015
În luna aprilie 2016 față de aceeaşi lună a anului precedent se remarcă o creştere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale (+385 autorizații).
Creşterea a fost reflectată mai ales în regiunea de dezvoltare Nord‐Est (+162 autorizații), dar şi în regiunile Nord‐Vest (+109), Vest (+93), Sud‐Est (+52), Centru (+34) şi Sud‐Vest Oltenia (+8). Scăderi s‐au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti‐Ilfov (‐58 autorizații) şi Sud‐ Muntenia (‐15).

Adaugă un anunț pe Magazinuldecase.ro

Îți amintim că poți publica oricând un anunț imobiliar pe Magazinul de case unde să îți faci cunoscute serviciile de închiriere sau vinde un produs imobiliar. De asemenea, aici este locul unde ești mereu la curent cu cele mai noi anunțuri din domeniul imobiliar.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)