Cel mai bogat om din Cehia intră pe piaţa imobiliară românească

Omul de afaceri ceh Petr Kellner cumpără complexul de birouri Metropolis Center din zona Dorobanţi de la austriecii de la Soravia. Valoarea tran­zac­ţiei este estimată la 50 milioane euro.

Cel mai bogat om din Cehia, Kellner, deţine în Ro­mânia mai multe afaceri în domeniul ga­ze­lor naturale, iar acum s-a hotărât să intre pe pia­ţa imobiliară, conform ZF.

Complexul Metropolis Center din zona Dorobanţi are o suprafaţă de circa 19.000 de metri pătraţi pentru birouri şi retail, la parter fiind deja deschis un ma­gazin Mega Image şi o cafenea. La o chirie medie de 17 euro pe metru pătrat pe lună, cehii vor încasa anual din chirii 3,7-3,9 mil. euro, potrivit estimărilor ZF. Cehii sunt în proces de due diligence pentru acest proiect unde printre chiriaşi se numără BERD, casa de avocatură DLA Piper şi compania Parexel care se ocupă de realizarea de studii clinice pentru companiile pharma.

Petr Kellner, cel mai bogat ceh, face afa­ceri în România prin Gaz Sud, com­pa­nie de distribuţie a gazelor care acoperă Bu­cureştiul şi zonele învecinate, însă în domeniul imobiliarelor nu era prezent.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)