Cât timp petrec europenii pentru a-și găsi o locuință

Europenii își găsesc o locuință nouă în aproximativ două luni.

Timpul alocat de 68% dintre europeni pentru căutarea unei locuinţe este de două luni, dar 10% dintre aceștia au şansa de a găsi casa visurilor în doar o săptămână, în timp ce peste 16% în maxim două săptămâni.

Potrivit unei analize realizate în ţările din Europa de către consultantul RE/MAX Europe, Portugalia este pe primul loc în topul ţărilor în ceea ce priveşte timpul minim alocat căutării unei locuinţe. Aproximativ 40% dintre portughezi își găsesc locuința dorită în mai puțin de o săptămână. La polul opus se află însă austriecii şi olandezi, unde 40% dintre cei ce-și doresc o casă caută mai bine de şase luni.

”În România, căutarea unei locuinţe durează circa două – trei luni, iar procesul este cu atât mai uşor în ultima perioadă, odată cu livrarea pe piaţă a tot mai multor locuinţe noi.”, a declarat Răzvan Cuc, preşedinte RE/MAX România.

Bărbaţii sunt mai hotărâţi şi mai rapizi, în timp ce femeile iau decizia privind achiziţia unei case mai greu. Europenii vizionează şapte proprietăţi pentru a decide care este cea mai potrivită.

În topul celor mai pretenţioşi europeni, turcii şi britanicii sunt pe primele locuri. Aceştia vizionează circa zece locuinţe pentru a putea face o alegere, în timp ce germanii şi italienii nouă, iar românii opt.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 8.000 de respondenţi din 16 ţări europene.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)