Casele viitorului: cum arată locuințele ecologice construite sub apăSuprapopularea planetei, dar și poluarea, determină luarea unor măsuri extreme pentru a contracara efectele secundare ale acestora,

Astfel, un arhitect din Belgia, Vincent Callebaut, a pus bazele unui proiect ecologic ambițios ce presupune construirea locuinţelor sub apă.

Proiectul denumit "Aequorea"  vizează construirea unor clădiri imense, realizate în formă de spirale, care se întind de la suprafaţa apei şi pot ajunge până la baza mării sau a oceanelor.

Satele se aseamănă ca formă cu meduzele şi fiecare complex ar urma să fie construit din plastic reciclabil colectat din ”Marea Insulă de Gunoaie din Pacific”, o zonă unde se acumulează cantităţi impresionante de deşeuri. Planurile lui Callebaut nu se opresc însă aici, el plănuind desalinizarea apei mărilor pentru a putea fi consumată, în timp ce microalgele ar descompune deşeurile menajere, iar lumina ar fi furnizată cu ajutorul bioluminiscenţei.

Pe lângă spaţiile pentru locuit, Aequorea ar urma să găzduiască şi laboratoare, birouri, hoteluri, terenuri de sport şi diverse micro-ferme, cu o suprafaţă ce s-ar extinde pe 250 de etaje, cu o adâncime de aproape 1.000 metri.

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)