Casele din sectorul 1 ar putea fi reabilitateÎn paralel cu programul de reabilitare termică a blocurilor, Primăria Sectorului 1 intenţionează să lanseze un program şi pentru reabilitarea locuinţelor individuale. În acest scop este vizată obţinerea unei finanţări de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

În perioada următoare, Primăria Sectorului 1 va defini un program pilot pentru aproximativ 10–15 case din categorii diferite ca regim de înălțime, formă în plan, elemente arhitecturale deosebite, pentru a stabili categoriile de lucrări ce pot fi finanțate in viitorul program BEI de reabilitare termică.

Aceste intervenţii vor fi finanțate atât din buget  local al Sectorului 1, cât și din parteneriatul cu BEI, astfel încât reabilitarea termică a caselor să fie gratuită pentru toți locuitorii Sectorului 1, au anunţat reprezentanţii primăriei de sector.

Vezi oferte de case și apartamente în București Aici

Totodată, Primăria Sectorului 1 intenţionează să continue parteneriatului cu BEI pentru finalizarea programului de reabilitare termica a blocurilor. În plus, autoritatea locală vrea să mai includă în program şi măsuri suplimentare de eficiență energetică prin posibilitatea înlocuirii surselor de energie convenţionale cu surse alternative de energie, prin montarea de panouri solare pentru apă caldă menajeră și curent electric.

Nu în ultimul rând, în cazul acestor măsuri se vor analiza opțiunile de a înlocui ascensoarele din blocurile reabilitate termic cu unele noi, pentru a creea condiții de siguranță locatarilor din aceste imobile și a reduce costurile lunare la plata întreținerii.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, s-a întâlnit miercuri cu o delegație a Băncii Europene de Investiții pentru a discuta despre o serie de proiecte de investiții care urmează să fie dezvoltate de administrația locală a Sectorului 1 în parteneriat cu Banca.

Adaugă un anunț pe Magazinuldecase.ro

Îți amintim că poți publica oricând un anunț imobiliar pe Magazinul de case unde să îți faci cunoscute serviciile de închiriere sau vinde un produs imobiliar. De asemenea, aici este locul unde ești mereu la curent cu cele mai noi anunțuri din domeniul imobiliar.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)