Birouri de închiriat pentru firme mici și mijlociiSuprafața spațiilor de birouri închiriate în primul semestru de firmele mici și medii a fost mai mare cu 7% în primul semestru decât în perioada similară a anului trecut, potrivit consultanților de la ESOP.

Aceasta reprezintă o creștere de la aproximativ 92.000 mp închiriaţi în primul semestru al anului 2015, la circa 99.000 mp în semestrul I al acestui an. Firmele mici și medii dețin împreună o cotă de aproximativ 45% din totalul pieței de birouri din țara noastră.

În primul semestru al acestui an, firmele medii (care ocupă suprafețe între 1000 și 3000 mp) au închiriat suprafețe mai mari cu 14%, iar pentru firmele mici (cu birouri de până la 1000 mp), nivelul tranzacțiilor s-a menținut constant.

Vezi oferte de închiriere spații de birouri de la Esop Consulting

Domeniile de activitate din care au provenit cele mai multe cereri de birouri cu suprafeșe de până în 3.000 mp au fost IT&C, servicii medicale și servicii profesionale și financiare.

Companiile care au tranzacționat cele mai multe birouri cu suprafețe medii de până în 3.000 mp sunt în Capitală.

Pe primul loc s-a situat zona de centru-nord, cu o suprafaţă totală închiriată de 46.726 mp, pe locul doi zona de centru-vest, cu o suprafaţă de 12.709 mp și pe locul trei zona ultracentrală, cu o suprafaţă de 9.067 mp.

Cele mai multe companii care au ales birouri cu spații de până în 3.000 mp au preferat centrele de afaceri noi (circa 80%), procentul celor care au ales vile fiind de circa 20%.

În rândul tranzacțiilor au predominat clădirile noi de birouri, de clasă A sau B, cu toate facilităţile unui spațiu de lucru modern.

Printre clădirile de birouri de clasă A unde s-au închiriat birouri cu spații sub 3.000 mp (mai ales pe segmentul de cerere de birouri cu suprafețe cuprinse între 1.000 mp și 3.000 mp) se numără Europa House, America House, Green Court, Iride, S-Park, Globalworth Tower, Oregon Park, în primele șase luni din acest an.

Adaugă un anunț pe Magazinuldecase.ro

Îți amintim că poți publica oricând un anunț imobiliar pe Magazinul de case unde să îți faci cunoscute serviciile de închiriere sau vinde un produs imobiliar. De asemenea, aici este locul unde ești mereu la curent cu cele mai noi anunțuri din domeniul imobiliar.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)