Un nou cartier va fi construit pe un teren ce valorează 5 milioane de euro

Vânzarea unui teren cu suprafața de peste 64.000 mp a fost anunțată la finele săptămânii trecute. Valoarea tranzacţiei a fost de peste 4,8 milioane de euro.

La semnarea contractului proprietarul a încasat 3,1 milioane de euro iar diferenţa de 1,7 milioane de euro se va încasa în două tranșe: la 15 noiembrie 2016 800 de mii de euro și la 15 ianuarie 2017, 960 de mii de euro.  Această tranzacţie va duce la majorarea capitalurilor circulante ale companiei Sinteza SA Oradea, proprietara terenului, prin creșterea soldului conturilor de trezorerie

În vara acestui an autorităţile locale din Oradea au aprobat documentația urbanistică pentru un proiect imobiliar pe terenul de peste 64 de mii de mp, situat pe strada Chimiei nr. 3 – 5, aparţinând Sinteza SA, cu drept de ipotecă în favoarea Compania de Construcţii Rezidenţiale AG SRL. Parcela studiată făcea parte dintr-un vechi sit industrial, în momentul de faţa dezafectat.

Amplasamentul viitorului proiect imobiliar este liber de construcţii. Parcela se învecinează, la vest cu str. Oneștilor, la sud cu un parc public amenajat, la est cu str.Al.Xenopol, str.Chimiei și terenuri proprietate privată iar la nord cu terenuri proprietate privată.

Conform documentaţiei urbanistice pe terenul situat în zona strada Oneștilor – Strada Chimiei va putea fi construit un ansamblu rezidenţial cu peste 1500 de locuinţe. Acestea vor fi distribuite în 14 blocuri din care zece vor avea un regim de înălţime D+P+10E și 4 module în regim de înălţime D+P+11E. Indicatorii urbanistici aprobaţi sunt POT = 20,0% și CUT = 2,5.

Vor fi amenajate în total 1598 locuri de parcare din care 318 în subteran. Accesul la amplasament se va realiza din str. Oneștilor (în trei puncte), respectiv din str.Stefan Octavian Iosif și din str.Sintezei (prin prelungirea acestora).

Adaugă un anunț pe Magazinuldecase.ro

Îți amintim că poți publica oricând un anunț imobiliar pe Magazinul de case unde să îți faci cunoscute serviciile de închiriere sau vinde un produs imobiliar. De asemenea, aici este locul unde ești mereu la curent cu cele mai noi anunțuri din domeniul imobiliar
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)