Salariile din construcții sunt încadrate sub media pe țarăCu toate că în luna august, salariul net din construcţii a ajuns la 1582 lei în creștere cu 0,2% faţă de luna anterioară, acesta a rămas sub valoarea medie a veniturilor salariale pe ţară.

Valoarea salariului mediu brut în luna august în construcţii a fost de 2194 de lei în creștere cu 0,1% faţă de iulie 2016.

Unul dintre domeniile cu o creștere semnificativă a salariilor în august au fost tranzacţiile imobiliare. Aici salariul mediu este de 2900 de lei iar cel net ajunge la 2100 de lei. Noile valori reprezintă creștere de 8,1% și respectiv 8,5% faţă de luna anterioară.

Cele mai mari creșteri salariale au fost de 19,3% în extracţia minereurilor metalifere, respectiv cu 16,4% în extracţia cărbunelui superior şi inferior.

Cele mai semnificative scăderi ale salariului net s-au înregistrat în depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport, unde media salarială s-a depreciat cu 9,8%.

În funcţie de valoarea salariilor, cele mai mari venituri s‐au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) de 5464 lei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante cu o medie salarială de 1261 lei.

Media salariului net pe ţară în august a fost de 2076 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 2 lei

(‐0,1%). De asemenea la nivelul economiei câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2874 lei, cu numai 1 leu mai mic decât în luna iulie 2016. Comparativ cu luna august a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,5%. Câștigul real faţă de acceași perioadă a anului trecut a fost de 14,7%, potrivit unui raport al Institutului Naţional de Statistică.

Adaugă un anunț pe Magazinuldecase.ro

Îți amintim că poți publica oricând un anunț imobiliar pe Magazinul de case unde să îți faci cunoscute serviciile de închiriere sau vinde un produs imobiliar. De asemenea, aici este locul unde ești mereu la curent cu cele mai noi anunțuri din domeniul imobiliar.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)