România nu va avea o noua prăbuşire a pieţei locuinţelorPotrivit oficialilor FMI citati de Financial Times, exista riscuri cu privire la o noua prabusire a preturilor imobiliare la nivel mondial. FMI sustine ca preturile au atins niveluri care indica aparitia unei noi bule imobiliare in tari precum Hong Kong, Israel, Marea Britanie si Canada. “Preţurile locuinţelor se menţin cu mult peste mediile istorice în majoritatea ţărilor, în relaţie cu veniturile şi chiriile”, a spus Min Zhu, director în cadrul FMI, într-un discurs la Bundesbank, banca centrală a Germaniei.

Aceeasi sursa precizeaza insa ca in zonele periferice ale Uniunii Europene, precum Grecia, Spania si Italia s-au inregistrat in continuare scaderi ale preturilor locuintelor, asadar acestea nu prezinta risc de prabusire.

Potrivit Bursa.ro, analistii pietei locale sustin ca Romania este ferita de un nou crash imobiliar, “pe fondul scaderii accentuate a preturilor si a expunerii limitate a sectorului bancar pe piata rezidentiala”.
Citeste aici declaratiile si articolul detaliat!
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)