România 2016: Locuințe prea mici la oraș și fără toaletă, duș și apă curentă în mediul ruralDin totalul de 7.470.000 gospodării, 16% au probleme grave, 33,4% nu au toalete proprii, 32% n-au băi sau duşuri. 40% din imobilele de la noi au nevoie de reparaţii, anunţă băncile pentru locuinţe din România, într-un studiu privind produsul de economisire - creditare pentru locuire.

Casele şi apartamentele din România se remarcă, potrivit aceluiaşi document, prin lipsă de confort, pentru că 46,5% sunt cu una sau două camere şi suprapopulate, 57% fiind în mediul urban.

Dacă în marile oraşe se remarcă absenţa a spaţiului, în mediul rural, confortul lipseşte cu desăvârşire. ”8,5 % din locuinţele din mediul urban şi 34% din mediul rural nu au grup sanitar, din total, 32% din case nu au băi sau duşuri cu apă curentă. 16% din locuinţele din România sunt deteriorate, au igrasie, lumină insuficientă, iar factorii de mediu, zgomot, poluare, promiscuitate se manifestă la 3- 19% din ele”, arată Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România (ABDLR).

Conform unui sondaj IRSOP, 68% din populaţia din România intenţionează, în următorii cinci ani, să realizeze proiecte de îmbunătăţire locativă. 580.000 familii şi-au propus renovarea locuinţei, cumpărarea uneia noi, achiziţionarea unei case la ţară, izolarea termică a locuinţei, reparaţia instalaţiei electrice şi sanitarem, montarea unei centrale termice, repararea acoperişurilor.

”Doar 13% din populaţia locativă şi-a propus construirea unei case, 11% repararea structurii de rezistenţă, 9% cumpărarea de teren şi 8% extinderea locuinţei actuale. De remarcat este faptul că, deşi sunt în uşoară scădere, economiile reprezintă o treime din sursele pentru finanţarea investiţiilor locative planificate”, adaugă ABDLR.


Adaugă un anunț pe Magazinuldecase.ro

Îți amintim că poți publica oricând un anunț imobiliar pe Magazinul de case unde să îți faci cunoscute serviciile de închiriere sau vinde un produs imobiliar. De asemenea, aici este locul unde ești mereu la curent cu cele mai noi anunțuri din domeniul imobiliar.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)