Castelul Calendar se află în România și are 365 de ferestre, 52 de camere și 7 terase

Castelul Calendar aparține baronului Istvan Ugron și se află în comuuna Zau de Câmpie din județul Mureș. Chiar dacă este foarte interesant, acesta nu este foarte vizitat deoarece majoritatea turiștilor nu știu de existența sa.

Vezi și: 7 Castele frumoase din România Galerie Foto

Castelul a fost construit să respecte principiile unui calendar. Are 365 de ferestre, 4 turnuri, 52 de camere, 7 terase și 12 holuri. Castelul este construit după o arhitectură asemănătoare vechilor castele medievale franceze, iar construcția lui a durat 3 ani. În comunism castelul a fost preluat de către stat fiind pe rând senatoriu pentru bolnavii de TBC, școală și depozit de cereale. Din acaestă cauza starea castelului s-a degradat și în prezent poate fi admirat doar din exterior. Autoritățile și-au propus să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea sa pentru a-l face din nou un obiectiv turistic.

Vă place ideea construcției acestui castel?Adaugă un anunț pe Magazinuldecase.ro

Îți amintim că poți publica oricând un anunț imobiliar pe Magazinul de case unde să îți faci cunoscute serviciile de închiriere sau vinde un produs imobiliar. De asemenea, aici este locul unde ești mereu la curent cu cele mai noi anunțuri din domeniul imobiliar.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)