Case de serviciu oferite pentru medici

Medicii ar putea beneficia prin lege de acordarea de locuinţe de serviciu în anumite condiţii potrivit unei iniţiative legislative depuse spre dezbatere la Senat.

Prin această iniţiativă legislativă, inițiatorii doresc să fie create condiţii și facilităţi similare cu cele prezente în sistemele altor state din Uniunea Europeană.

De asemenea, inițiatorii acestui proiect arată că asigurarea de locuinţe acelor medici care lucrează cu normă întreagă în sistemul public de sănătate reprezintă un prim pas pentru realizarea unei noi strategii naţionale în ceea ce privește resursa umană din domeniul sănătăţii.

Astfel medicul care nu a deţinut și nu deţine în mod individual sau în comun împreună cu soţul/soţia sau copiii aflaţi în întreţinere o locuinţă proprietate personală în localitatea în care se află spitalul în care își desfășoară activitatea are dreptul la acordarea unei locuinţe complet dotate cu mobilier.

Locuinţa de serviciu va fi acordată de autorităţile locale sau centrale care administrează spitalul respectiv. La încetarea activităţii în sistemul de sănătate medicul pierde dreptul de a beneficia de locuinţa respectivă.

În cazurile în care nu se poate acorda medicului o locuinţă de serviciu acesta va  putea beneficia de o indemnizaţie lunară pentru închirierea locuinţei. Valoarea acesteia poate fi cuprinsă între 60% până la 80% din valoarea salariului mediu net pe economie în funcţie de amplasarea spitalului în municipiu sau municipiu reședinţă de judeţ.

Medicul va avea dreptul la folosinţă a locuinţei inclusiv în momentul pensionării și de același drept se va putea bucura soţul sau soţia medicului pe toată durata vieţii.

De la sfârșitul anului 2014 medicii au statut de funcţionari publici. Acest statut presupune respectarea mai multor obligaţii printre care se numără și asigurarea unei locuinţe.

Iniţiativa legislativă aparţine senatorului independent Mihai Alfred Laurenţiu Antonio și a fost înregistrat pentru dezbatere la Senat la începutul lunii octombrie. Senatul este prima cameră sesizată în acest caz.

Adaugă un anunț pe Magazinuldecase.ro

Îți amintim că poți publica oricând un anunț imobiliar pe Magazinul de case unde să îți faci cunoscute serviciile de închiriere sau vinde un produs imobiliar. De asemenea, aici este locul unde ești mereu la curent cu cele mai noi anunțuri din domeniul imobiliar.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)