10 sfaturi geniale de la specialiștii DIY pentru a-ți păstra casa perfect curatăChiar dacă curățenia nu este de hobbyul nostru preferat, rezultatele justifică întotdeauna efortul depus. Acel sentiment pe care îl avem atunci când totul în jurul este curat strălucitor, nu poate fi combătut.

Specialiștii DIY ne oferă 11 sfaturi geniale pentru a ne păstra casa perfect curată
1, Masa din lemnSe amestecă ½ cană de oțet cu ½ ceașca de ulei de masline, înmuiați o cârpă în amestec și șterge lemnul. Zgârieturile dispar complet, iar suprafata va arata ca nouă.

2, Albirea fețelor de pernăSe amestecă 1 cana de dero, 1 cană de înălbitor, ½ cana de borax și se adaugă apă foarte fierbinte.

3, Dulapurile din lemnSe amestecă 1 lingura de ulei vegetal cu 2 linguri de praf de copt, și folosiți-l cu o perie sau o cârpă pentru a curăța dulapul

4, Curățarea robinetelor sau capetelor de duș Scapa de acumularea calcarului de pe robinete sau capete de duș cu ajutorul oțetului. De obicei, 20 de minute sunt suficienteÎn cazul în care calcarul persistă, înfășurați capul de duș într-o pungă de plastic și  lasăti sa actioneze timp de încă o oră. Apoi se spală foarte bine

5, Fier de călcat– Se acoperă placa de călcat cu hârtie și se presară pe un pic de sare.
– Porniți fierul de călcat și reglați-l la maxim. (Asigurați-vă că funcția de abur este oprita și că nu există apă în fier).
– Frecați fierul încălzit peste sare. Toată murdăria de pe suprafața se va indeparta repede și ușor.

6, Tigăi din fontăVeți avea nevoie de un agent de curățare pentru cuptor, mănuși de cauciuc și oțet simplu.

7, Mucegai pe căzile de baieIa o bucata de lână din bumbac și fa bile mici din aceasta, care sa fie de aproximativ un centimetru în diametru. Inmoaie-le într-un înălbitor, așezați-le pe matriță. Se lasă peste  noapte. În dimineața urmatoare, îndepărtați orice urmă de mucegai rămasă, cu o periuță de dinți.

8, Curățarea grătarului de aragazPuteți curăța grăsimea de pe grătarul, folosind amoniac. Puneți grătarul într-o pungă de plastic și adaugati două-trei linguri de amoniac pentru curatare. Lasă timp de 12 ore, apoi clătește.

9, ArgintăriaEste ușor de curățat, argintaria, folosind apă clocotită, o folie de aluminiu și sare. Inveleste un bol sau chiuveta cu folie și puneti totul înauntru.
Se lasă 30 de minute. Tacâmurile vor fi apoi curate!

10, Canapele microfibrăAveți posibilitatea să eliminați petele de pe acest tip de canapea, cu o perie curată și o cantitate mică de alcool. Adauga un pic de praf de copt pentru a scăpa de mirosul neplăcut.

Recomandăm și Un expert DIY ne împărtășește 7 modalități de a curața covorul. Sunt fantastice!

Îți amintim că poți publica oricând un anunț imobiliar pe Magazinul de case unde să îți faci cunoscute serviciile de închiriere sau vinde un produs imobiliar. De asemenea, aici este locul unde ești mereu la curent cu cele mai noi anunțuri din domeniul imobiliar.

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)