Acest anunt nu mai este activ

Hotel

Zona Cazino, Constanta vezi harta

1.499.888 €

Contacteaza agentul pentru acest anunt

ID: 445002

* campuri obligatorii

Va propunem la vanzare un hotel aflat in zona veche a Constantei, situat in Centrul Istoric, intre Port si Muzeul de Istorie, vav de Casa cu Lei.
ALCATUIRE SI SUPRAFETE
Hotelul are o suprafata desfasurata de 1600mp, format din S+P+2+M, teren 935mp cu o suprafata construita la sol de 530mp, deschidere 41ml, gradina-terasa de 400mp. Subsolul are o suprafata de 170mp.
Hotelul este constituit din 3 corpuri : hotelul propriu zis, corpul administrativ (cu acces prin scara de serviciu) si bucatarie , 31 de camere, 24 bai si 5 grupuri sanitare.
La parterul hotelului se afla receptia, zona de luat masa si 5 grupuri sanitare.
Receptia are o suprafata de 56mp, iar zona de luat masa insumeaza 107mp si este formata din restaurant si doua separeuri. Restaurantul are iesire in gradina-terasa , in suprafata de 400mp.
Corpul administrativ are o suprafata desfasurata de 140mp, pe toate cele 4 niveluri, si este format din birouri, unitati de cazare pentru angajati si grupuri sanitare.
Bucataria este construita in afara corpului principal, avand o suprafata de 86mp, avand acces direct in restaurant si gradina terasa, aferenta restaurantului.
Un aspect important al acestei gradini si un avantaj major, este acela ca accesul catre gradina-terasa se face ,atat din restaurant cat si din bucatarie, si este prevazuta cu un grup sanitar , in suprafata de 33mp, fiind ideala pentru servirea mesei in aer liber.
In acesta zona veche a orasului, hotelul pe care vi-l recomandam, este unic prin faptul ca beneficiaza de aceasta gradina, aferenta restaurantului, facandu-l astfel ideal pentr un restaurant A LA CARTE, putand sa isi reia, pe buna dreptate, referinta anterioara, aceea de a fi considerata un adevarat „Colt de Rai”.
Hotelul are un total de 21 de unitati de cazare , fiecare nivel avand cate 7 camere
Suprafetele camerelor sunt cuprinse intre 25mp si 65mp, 6 dintre camere avand o suprafata de 65 mp, iar restul de 15 camere au o suprafata de 25mp. Fiecare camera este prevazuta cu garderoba proprie si baie.
ISTORIE SI ARHITECTURA
Cladirea a fost constuita , in anul 1906, pe vechiul hotel D’Angleterre, care a avut onoarea de a-l avea ca oaspete pe marele poet Mihai Eminescu.
Noul Hotel, care a purtat denumirea de Hotel Regina, a fost dat in folosinta in anul 1906, iar astazi este cunosut sub numele de Hotel Intim, a fost locul favorit de intalnire al intelectualilor acelor vremuri. Elegant si cu o frumoasa gradina de vara, hotelul a constituit locul predilect al banchetelor regale.
Cladirea este realizata in stil eclectic, avand elemente predominante de Art Nouveau, iar fatada este data de structura Neoclasica .
Stilul eclectic, specific secolului XIX, se evidentiaza prin alegerea elementelor din componentele clasicismului, renasterii si barocului, combinandu-le intr-o noua sinteza, niciodata aceeasi.
Arhitect a fost Daniel Renard, iar printre lucrarile importante ale sale mentionam : Cazinoul din Constanta, Pavilionul Restaurant din fata Cazinoului (Acvariul), Fatada dinspre mare a Hotelului Pallas, Palatul Regal
Arhitecura Hotelului a fost bine conservata, fiind necesare doar lucrari de renovare.
Printre elementele care scot in evidenta eleganta acestui hotel, se numara si scara principala, construita in stilul Neoclasic.
Hotelul este clasat cu 3 stele si a facut parte din circuitul turistic, pana in anul 2004.

Detalii imobil

Comision 2%
Incaperi 31
Suprafata 1600 m2
Structura S+P+2+M
An constructie 1906

Pozitionare pe hartaStreet view

Afiseaza hartaAscunde harta

Descrierea acestei proprietati si informatiile afisate in aceasta pagina reprezinta materiale de promovare furnizate de catre vanzator. MagazinuldeCase.ro nu ofera garantii si nu isi asuma responsabilitatea pentru corectitudinea, acuratetea sau disponibilitatea ofertelor, descrierii sau informatiilor prezentate. Va rugam sa contactati vanzatorul pentru detalii si informatii suplimentare.
Magazinuldecase.ro se incarca..